Rafinarea este operatia prin care se obtine aur de o inalta puritate. Tehnica de rafinare permite izolarea aurului fata de argint si alte metale care interfera. La Monetaria Statului se obtine aur la o puritate de 999,8‰.
In functie de programari, de reactoarele disponibile, de timpul necesar reactiei, de compozitia metalului rafinat, precum si de alte aspecte tehnice, termenul de eliberare a aurului rafinat in fabrica noastra este intre 1 si 3 zile.
Va punem la dispozitie servicii de rafinare a aurului prelucrat, a rupturilor, a fragmentelor, a barelor, a piliturilor si a obiectelor de amanet. Indiferent de starea aurului, acesta poate fi rafinat. Inainte de rafinare, aurul este topit, omogenizat si curatat pentru a scapa de urmele de borax sau de mizerie, si pentru a putea fi dat spre analiza.
Pentru analiza aurului, Atelierul Rosental percepe o taxa de 50 Ron. Inainte de rafinare, clientii pot face si o contra-expertiza la ANPC-metale pretioase. Aceasta dureaza aproximativ 15 minute si se efectueaza printr-un proces X-Ray.
Analiza se efectueaza in 2-4 ore prin prelevarea unei mostre din lingou. Dupa analiza, veti primi si un titlu care atesta calitatile aurului. In functie de rezultatele analizei, clientii pot decide daca doresc sau nu sa mearga mai departe cu procesul de rafinare.
Date de contact:
DGMPPPPK ( Directia Generala Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley)
Adresa:  Strada Fabrica de chibrituri nr 30, intrarea 3 (prin strada Miculescu), sector 5, Bucuresti
Tel/fax: 021 318 46 35
Atelierul Rosental  nu este responsabila pentru rezultatul si pierderile de rafinare, sau de diferentele de titlu (plus/minus 0-2 % diferenta fata de analiza).
Preturi rafinare resturi: 15 lei/gr de aur de prelucrat sau echivalentul sumei in aur, pentru cantitati sub 50 gr, iar pentru cantitati dce depasesc 50 gr pretul este de 12.5 lei/gr aur de prelucrat.
Preturi recuperare din deseuri: 33 lei/gr de aur rezultat in urma rafinarii sau echivalentul sumei in aur.
Daca se doreste, aurul rafinat se poate realia la cerere pentru a ajunge la titlul de 585, 750 galben, alb sau roz – fie pentru prelucrare mecanica/laminare sau pentru turnare cu aliajul aferent.
Se emite factura de manopera din partea Atelierului Rosental.