original dark logo transparent 2

Termenii de Intretinere a bijuteriilor

Intretinerea bijuteriilor achizitionate din atelierul Rosental este un serviciu gratuit si se ofera anual pentru orice piesa Pentru a vă păstra bijuteriile în stare bună, vă recomandăm următoarele:

 1. Scoateți întotdeauna bijuteriile dacă ar putea fi expuse la substanțe chimice de orice fel (inclusiv substanțe chimice de curățare, loțiuni, majoritatea săpunurilor și machiaj).
 2. Scoateți-vă întotdeauna bijuteriile înainte de a dormi, de a înota, de a face duș, de a face mișcare, de a ridica greutăți sau de a lucra în aer liber sau de grădinărit.
 3. Curățați-vă bijuteriile în mod regulat cu apă caldă, săpun delicat și o periuță de dinți moale.

Opalele sunt deosebit de fragile. Vă recomandăm să aveți grijă deosebită de opale. Nu le puneți într-o mașină cu ultrasunete pentru curățare. (Garanția noastră nu acoperă opal.)

Îngrijirea Smaraldelor – atentie speciala

Fie că este un smarald verde intens din Columbia sau o piatră uimitoare verde-albăstruie din Zambia, smaraldele sunt o investiție în frumusețe care este menită să reziste. Cu toate acestea, pentru ca investiția să arate frumos pentru anii următori, necesită îngrijire și manipulare adecvate. Oricât de frumoase sunt, smaraldele sunt puțin mai delicate de îngrijit decât alte pietre prețioase precum diamantele sau rubinele.
Motivul din spatele necesității unei manipulări mai atente a smaraldelor este destul de simplu. Deși considerate o piatră destul de durabilă, acestea sunt din punct de vedere tehnic mai moi decât alte pietre prețioase utilizate în mod obișnuit în bijuterii. Evaluate de la 7,5 la 8 pe Scala Mohs de duritate, smaraldele sunt chiar dupa rubine și safire la 9 și diamante la 10.

Deoarece smaraldele sunt ceva mai puțin durabile decât omologii lor acest lucru inseamna ca nu sunt imune la ciobire sau zgârieturi, dar ele sunt tratate în mod obișnuit de bijutieri pentru a-și spori durabilitatea, scoțând în același timp bogăția culorii lor.
Aceste măsuri de manipulare pot ajuta la conservarea smaraldelor pentru anii următori:
• Având grijă să evitați lovirea pietrelor pe suprafețe dure – Smaraldele pot fi deteriorate atunci când sunt lovite sau lovite de suprafețe. Cel mai mare pericol aici tinde să se concentreze în jurul smaraldelor folosite în setările inelelor, dar orice bijuterie de smarald este în pericol. Având în vedere acest lucru, este important să vă abțineți de la purtarea acestor pietre atunci când este planificată o activitate riguroasă. Rețineți că majoritatea magazinelor de bijuterii fine nu acoperă așchii sau crăpături cauzate de lovituri în garanțiile lor. De asemenea, companiile de asigurări nu acoperă de obicei acest tip de daune accidentale.

• Abținerea de a purta 24/7 – Este destul de comun să porți niște bijuterii fine tot timpul, dar pur și simplu nu este recomandat pentru smaralde. Cel mai bine este să scoateți bijuteriile de smarald atunci când dormiți și faceți baie, în plus față de îndepărtarea pentru mai multe activități fizice.
Sfaturi pentru a menține smaraldele curate
Păstrarea curate a smaraldelor este o întreprindere relativ simplă. Deoarece aceste pietre trebuie ținute departe de căldură, cel mai bine este să evitați utilizarea cu abur sau cu ultrasunete. În schimb, o cârpă moale, săpun blând și apă funcționează bine. Asigurați-vă că veti curate piatra cu o cârpă curată și moale după ce ați clătit bine săpunul. Nu folosiți periuțe de dinți sau alte dispozitive abrazive pentru curățarea pietrelor. La Atelierul Rosental, suntem încântați să oferim clienților noștri smaralde de cea mai înaltă calitate menite să reziste testului timpului. Atunci când aceste pietre prețioase sunt manipulate cu o măsură adecvată de grijă, ele pot încânta generații.

Pietre prețioase atent selecționate
Pietrele prețioase cu care lucrăm sunt cumpărate direct de la furnizor internationali acreditati. Sunt atent selectionate de către echipa noastră și sunt supuse unui număr de teste pentru a li se stabili prețul echilibrat, care să mulțumească ambele părți ale achiziției. Nu comercializăm sau executăm bijuterii cu pietre sintetice!

Servicii de atelier

Atelierul Rosental ofera urmatorele tipuri de servicii:

Proiectare si print 3D

Stiai ca proiectarea si imprimarea 3D pot juca un rol esential in atelierul unui bijutier? Cu ajutorul acestei noi tehnologii putem da viata bijuteriilor imaginate de tine si putem simplifica procesul de creatie al bijuteriilor personalizate.

Sprijinul nostru consta in serviciile propriu-zise de printare a obiectului dorit, inclusiv turnare ulterioara, folosind diferite tipuri de materiale, in functie de necesitati.

Observatii:
• Termenul de executie si livrare va fi de cca. 7 zile lucratoare, cu posibilitatea livrarii mai rapide in cazul in care exista suficiente comenzi pentru incarcarea eficienta a platformei de lucru pentru a putea respecta pretul comunicat mai sus.

Pret:  incepand de la 200 lei / ora  ( tva inlcus), pretul poate diferi in functie de complexitatea modelului

Print 3D: incepand de la 75 lei/obiect (TVA inclus) pretul poate diferi in functie de complexitatea modelului

Pentru detalii si programari va rugam sa ne contactati.

Turnare si finisare

Executam comenzi de turnare in aur si argint, folosind tehnologia noastra de turnare prin vacuum.

 • Turnare aur 14K/18K, fara finisare (cu modelul clientului din ceara sau rasina, vezi observatii mai jos), pret 22 lei/g. Pretul include manopera, pierderea tehnica si exclude costul materialului.
 • Costul materialului: efectuam turnarea doar cu metale fine aliate de noi cu aliajele de turnare corespunzatoare. Daca veti comanda turnarea cu materialul nostru, pretul metalului va fi pret bursa + 2% + TVA. Iar daca aveti material rupturi aur la schimb (diverse titluri), il vom achizitiona cu factura sau cu Proces Verbal de Achizitie PF, cu pret bursa minus 3%, deoarece va fi nevoie de rafinare, cu costurile aferente.

Da, lucram și cu aur la schimb, iar calculul se face in următorul mod: cantitea pe care o veți aduce se calculează la preț de bursă, total ce se scade din prețul final al bijuteriei dorite.

 • Turnare argint 925 fara finisare (cu modelul clientului din ceara sau rasina, vezi observatii mai jos), pret 11 lei/g + TVA (manopera, material si pierdere incluse);
 • Nu achizitionam argint, indiferent de titlu si nu turnam argint cu material la schimb.
 • Comanda minima: 20 g

  Observatii:

  • In cazul in care doriti sa comandati servicii de turnare, vom avea nevoie de modelul din ceara sau rasina. In cazul in care nu aveti modelul de rasina, putem executa noi printul contra cost, conform sectiunii print 3D, cu fisierul extensie “.stl” primit din partea dvs.
  • Costul transportului si, eventual, al asigurarii intra in sarcina clientului.
  • Operatiunea de marcare cade in sarcina clientului.
  • Termenul de executie si livrare pentru turnarea fara finisare este de cca. 7-10 zile lucratoare

Galvanizare: Servicii de aurire si rodiere a bijuteriilor

Aurire (galben/roz)*

Bijuterie sub 2 g: 50 lei
Bijuterie:
 2 – 5 g70 lei
Bijuterie: 5 – 10 g: 90 lei

Rodiere (rodiu alb/negru)*

Bijuterie sub 2 g: 70 lei
Bijuterie:
 2 – 5 g100 lei
Bijuterie: 5 – 10 g: 130 lei

In cazul produselor de peste 10 g va rugam solicitati oferta.

Pentru produsele din aur alb este necesara si rodierea produsului.

Servicii de Reparatii si intretinere

Bijutierul nostru va poate ajuta si in realizarea unor reparatii, in cazul in care aceastea sunt necesare. Fie ca este vorba de inlocuirea unor pietre sau perle sau de realizarea unor lipituri, specialistul nostru va cauta solutia ideala pentru a reda utilitatea si frumusetea bijuteriilor Dvs.

Pretul este calculat in functie de natura reparatiilor ce trebuie efectuate.

Servicii oferite:
• Reparatii bijuterii
• Lipituri laser lanturi sau alte obiecte de bijuterie
• Galvanizari (aurire sau acoperiri cu rodiu alb sau negru)
• Tintuire/Montare/Schimbare pietre sau perle
• Modificari masuri inele sau lungimi lanturi/bratari
• Curatire/Intretinere

Curatare si polish bijuterii

Bijuterie sub 2 g: 60 lei
Bijuterie 2 – 5 g: 75 lei
Bijuterie 5 – 10 g: 90 lei

Pentru produsele din aur alb este necesara si rodierea produsului.

Largire sau micsorare inele

Largire/ Micsorare Mecanica*

Bijuterie aur galben/roz: 140 lei (include polish si curatare);
Bijuterie aur alb: 220 lei (include polish, curatarea si rodiere);

Largire prin adaos / Micsorare prin taiere*

Pretul se va calcula in functie de specificul bijuteriei intrucat pot aparea diferente mari de la un model la altul. Pretul de pornire este 200 lei pentru bijuterii din aur galben si roz si 250 lei pentru bijuterii din aur alb. In cazul largirii prin adaos, pretul nu include costul materialului adaugat.

* Cerceii se considera 1 bijuterie, setul de verighete se considera 2 bijuterii, iar un lantisor cu pandantiv se considera 1 bijuterie.

Lipire bijuterii

Lipitura bijuterie*: 85 – 200 lei/obiect

Pretul nu include costul adaosului de material.

*Costul poate varia in functie de complexitatea obiectului si va fi comunicat de catre colegi dupa analiza bijuteriei. In plus, o bijuterie ce trece prin procesul de lipire poate necesita si polish si aurire/rodiere, costuri ce se adauga conform tarifului afisat.

Tintuire pietre pretioase sau sintetice

In cazul pietrelor pretioase costul pietrelor nu este inclus.

Pietre rotunde sub 2 mm

Tintuire 1 piatra – 70 lei
Tintuire 2 sau mai multe pietre – 50 lei/piatra

Pietre rotunde intre 2 si 3 mm

Tintuire 1 piatra – 100 lei
Tintuire 2 sau mai multe pietre – 70 lei/piatra

Pentru pietre de dimensiuni mai mari si forme diferite costul variaza in functie de complexitatea obiectului si va fi comunicat de catre colegi dupa analiza bijuteriei.

Schimbare inchizatoare aur 14k

Pretul afisat include si costul inchizatorii.

Schimbare inchizatoare rotunda 5 mm: 70 lei
Schimbare inchizatoare carabina 7 mm: 120 lei
Schimbare inchizatoare carabina 9 mm: 170 lei

Altele

Schimbare snur bratara – 25 lei
Lipire perla – 25 lei

client.png

10% Reducere

Aboneazate si profita 10% reducere la prima comanda.